Stijn Desomer studeerde van 1995 tot 2000 rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarna volgde hij een gespecialiseerde studie in de haven en maritieme wetenschappen aan de Universiteit Gent.

Na een korte tewerkstelling bij de Vlaamse overheid in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie werd ij in 2001 lid van de balie van Brugge. Hij werd in 2004 opgenomen op het tableau van de advocaten bij de balie te Brugge. In deze periode verdiepte en bekwaamde hij zich in het verbintenissenrecht, personen- en familierecht en vennootschapsrecht. In 2005 volgde hij een postgraduaatstudie in het Vennootschapsrecht.

In 2010 ging Stijn Desomer als bedrijfsjurist aan de slag bij een groep van aannemingsbedrijven die voornamelijk actief zijn op de markt van de grote overheidsopdrachten en vastgoedpromotie. In deze functie stond hij zowel in voor in-house juridisch advies aan collega’s en directie, als voor de opvolging van gerechtelijke procedures in samenwerking met externe advocatenkantoren.

In 2013 vervoegde hij het kantoor Herbrant | Partners | ADVOCATEN. Hij combineert een uitgebreide balie-ervaring met ervaring in de privé-sector en paart analytisch vermogen aan juridisch inzicht.

Binnen het kantoor is hij vooral actief in het aannemingsrecht, onroerend goed, overheidsopdrachten , het vennootschapsrecht en het huurrecht (handelshuur en huishuur). Stijn is ook onderlegd in de materie gegevensbescherming (GDPR) en is gecertificeerd Data Protection Officer.

Mter. Stijn DESOMER is advocaat aan de balie van Gent.
Mter. DESOMER oefent zijn beroep als advocaat uit als medewerker van de Burg.Venn. ovv BVBA HERBRANT PARTNERS.
Het persoonlijke BTW nummer van Mter. DESOMER is BE0543.312.341.
De persoonlijke derdenrekening van Mter. DESOMER is BE85 6304 2382 6506.
De advocaat neemt geen deel aan de tweedelijnsbijstand.